tudatosenergia.hu Logo

Klíma és légtechnika újdonságok

Mit jelent ha a klímaberendezés inverteres? Mik az előnyei? Energiamegtakarítás, Rugalmas teljesítményszabályozás.

Klíma és légtechnika újdonságok

Inverter

Mit jelent ha a klímaberendezés inverteres? Mik az előnyei?
Az inverter egy áramátalakító eszköz, amely elektronikus úton szabályozza egy készülék áramellátásának feszültségét, áramerősségét és frekvenciáját. Egy inverteres légkondicionálóban ez az áramkör szabályozza a kompresszor fordulatszámát - és így a légkondicionáló teljesítményét. A frekvencia emelésével nő a teljesítmény, csökkentésével kisebb lesz a teljesítmény is. Ezáltal az inverteres légkondicionálók sokkal finomabb hőmérséklet-szabályozást biztosítanak, mint az inverter nélküli modellek.

Gyorsaság a kényelemért

Amint bekapcsolják az inverteres légkondicionálót, pontosan azt az energiamennyiséget biztosítja, ami a szoba gyors hűtéséhez, vagy felmelegítéséhez szükséges. Ezáltal az inverter nélküli modellekhez képest kb. negyedannyi idő alatt éri el a beállított hőmérsékletet. Tehát nem sokkal azután, hogy hazaérkezik egy forró nyári napon vagy egy csípős téli estén, máris a kényelmi hőmérsékletet élvezheti.

 

Energiamegtakarítás

A korlátozott energiaforrások optimális kihasználása érdekében az inverteres légkondicionálók inverter áramkört tartalmaznak, amely hatékony működést biztosít. A hőcserélő és a kompresszor továbbjavított teljesítménye, a pontos mikroszámítógépes vezérlés és más fejlesztések biztosítják a hatékonyság drámai javulását. Így miközben a légkondicionáló gyorsan és rugalmasan működik, kevesebb áramot fogyaszt.

 

Rugalmas teljesítményszabályozás

Egy inverteres légkondicionálóval mindig kényelemben érezheti magát. Miután gyorsan eléri a beállított hőfokot, pontosan beállítja a kimeneti teljesítményt az állandó hőmérséklet fenntartása érdekében. Így nincs kényelmetlen hőmérséklet-ingadozás, és az áramfelhasználás is hatékonyabb. A kimeneti teljesítmény széles tartománya biztosítja a kényelmes hőmérsékletet akkor is, ha a szobában nő az ott tartózkodók száma. Maximális teljesítménnyel pedig az inverteres légkondicionáló kényelmes meleget nyújt a leghidegebb teleken is.